Vi skal snuple over sten, for det gør os stærke!

Evnen til at afværge og undgå at falde er en færdighed vi opøver gennem livet,  netop ved at afværge og falde titusindevis af gange. Den evne træner vi ikke når vi sidder 8 timer om dagen på en kontorstol og så bliver vi motorisk virkelig slatne. Vi mister troen på, at kroppen kan aktivere de mekanismer der skal til for, at vi ikke går og falder og slår os hele tiden. Denne manglende tillid til vores krop giver vi direkte videre til vores børn ved at sige:"Pas nu på!" og " kom nu ned fra det træ!". Vi bliver bange for at slå os og vi bliver bange for at vores børn slår sig. Det mærkværdige er, at jo mere vi passer på ikke at slå os, des mere slår vi os! Kroppen ved simpelthen ikke hvad den skal gøre, når disse "farlige situationer" opstår. Den ved det ikke for den har ikke prøvet det før. Hvor skulle den vide det fra- den har siddet 8 timer på en kontorstol de sidste mange år.

Vi gør vores legepladser mere og mere sikre med gummiunderlag og gummidutter på alle ender og kanter, hvilket resulterer i at ingen gider lege der fordi det er død sygt. Det sjove ligger jo netop i at bestige høje bjerge, kravle op og opleve et sug i maven, at være inde i en lille smal hule, man skal krybe igennem og måske  føle en vis grad af klaustrofobi. Til bevægelse hører naturlige følelser. At føle et sug i maven eller et lille gran af ubehag er ikke farligt, men hører naturligt med til livet og gør os stærkere fysisk og psykisk. Hvordan skulle vi ellers lære at takle modstand? Hvordan skulle vi ellers lære at løse ting og sager vi møder, når vi aldrig bliver udsat for noget som helst, fordi vi altid bliver bedt om at gå ned og færdes på de sikre områder med gelænder og skridsikkert underlag.

Når vi træner akroyoga falder vi , men vi lærer at falde så vi ikke slår os, fordi vi træner de mekanismer, som gør os i stand til at beskytte os selv. På den måde bliver vi mere sikre i vores bevægelser. Det øger selværdet og selvtilliden, når vi mærker at  kroppen kan selv!

 

Næste gang du i panik råber at dit barn skal gå ned fra et eller andet, så prøv istedet for at reagere pr. automatik at tænke efter: Hvor farligt er det egentlig?